Back to Nature: verlichting uit natuurlijke materialen

Verlichtingsontwerpers en architecten staan voor de bijzondere uitdaging om licht niet enkel functioneel te integreren. Licht is een designelement dat een belangrijke aanvulling vormt op het totaalconcept. Het gaat niet alleen om het effect in de ruimte, de sfeer die het creëert of de functie die het moet vervullen. De lichtbron zelf moet ook naadloos opgaan in de buitenruimte.
Klassieke vormen zoals lantaarns of eenvoudige palen zijn hier verre van verouderd. Ze hebben iets origineels en historisch over zich - en brengen je, afhankelijk van het materiaal en het ontwerp, terug naar een tijd lang geleden toen er nog vuur brandde in plaats van leds.

"Natuurlijk" licht

Vandaag echter komt de terugkeer naar de oorsprong niet alleen tot uiting in de vorm en de kleur van de verlichting. Vandaag gaat de trend duidelijk in de richting van ongewone en vooral natuurlijke materialen. Dit begint bij de optiek en eindigt bij het ""bouwmateriaal"" van de armatuurbehuizing.

Zwaar materiaal, zoals steen of beton, is hier te vinden, maar ook filigraan glas in een geheel nieuw jasje. In ieder geval materialen die van nature in de natuur en de tuin thuishoren.

Het contrast daarmee is de glazen kap. De rookglas-look doet denken aan tijden van kaarslicht en vuur. Achter het glas ligt echter de allermodernste techniek. Deze bijzondere combinatie maakt niet alleen indruk als staand armatuur. Ook als wand- of pendelarmatuur verliest het niets aan effect.

Deze bijzondere combinatie maakt niet alleen indruk als staand armatuur. Ook als wand- of pendelarmatuur verliest het niets aan effect.

De SLV ARROCK serie is een al even buitengewone combinatie. In een moderne look vormt natuursteen samen met roestvrij staal een buitengewoon paar. De hoekige vormgeving onderstreept het massieve karakter van de steen en ook het indirecte licht draagt zijn steentje bij.

Als de natuur zijn gang mag gaan: verlichting uit geroest staal

Voor de SLV RUSTY® armatuurfamilie is het gebruikte FeCSi staal chemisch behandeld om de rustieke charme van de familie te creëren. Zo voegen de staande armaturen zich als bij toverslag in het beeld van een natuurlijk tuinontwerp en vormen ze dankzij de ongewone vorm van het materiaal tegelijk een blikvanger in de buitenruimte: of het nu gaat om de hoekige SLV RUSTY® SLOT, SLV RUSTY® SQUARE en SLV RUSTY® PATHLIGHT of om de zachte vormen van de SLV RUSTY® en SLV RUSTY® CONE.

Tegelijkertijd geven ze blijk van veelzijdigheid en passen ze net zo goed in een meer begroeide omgeving als in gereduceerde rotstuinen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de vloerlampen van de SLV RUSTY® productfamilie in oktober 2020 werden uitgebreid met wandarmaturen van dezelfde kwaliteit.

WIST U DIT?

De SLV RUSTY® armatuurfamilie is niet alleen een van de oudste productfamilies in het SLV armaturenprogramma. Hij biedt ook een brede waaier van variaties zodat hij kan worden geïntegreerd in een grote verscheidenheid van projecten. Alle varianten en verdere informatie over de SLV RUSTY® vindt u in het online magazine of in onze SLV RUSTY® online brochure.

Het symbool van natuurlijkheid: hout

Onze SLV FLATT serie is daar een eerbetoon aan. Met zijn hout-look binnenoppervlak brengt het een stukje natuur als lichtgevend element in de buitenruimte. Hier wordt echter geen echt hout gebruikt, met de levensduur in gedachten wordt een aluminium plaat het uiterlijk van het natuurlijke materiaal gegeven.

De plaat wordt omlijst door een behuizing van antracietkleurig aluminium. Het vlakke, zeer hoekige ontwerp lijkt op een belichaming van het lamellenontwerp van het "houten" binnenpaneel.

Natuurlijk natuurlijk

Wie graag natuurlijke elementen in zijn projecten verwerkt, hoeft het op het gebied van verlichtingsdesign niet zonder de natuur te stellen. Armaturen van natuurlijk materiaal zijn in vele opzichten een verrijking voor elke buitenruimte: als bijzondere blikvanger of als ingetogen vormgevingselement. In elke afzonderlijke armatuur, ongeacht het materiaal, zit ook de bewezen kwaliteit van SLV. Want ook armaturen van natuurlijk materiaal moeten aan dezelfde eisen voldoen als alle andere armaturen.

MISSCHIEN BENT U OOK GEÏNTERESSEERD IN
global.loading.alt_text
Wacht even...