Lichtconcepten voor hotels, vakantiewoningen & vakantieappartementen

Rügen is het grootste en misschien ook mooiste eiland van Duitsland. Hier bevindt zich aan de oostkust, in Prorer Wiek, een architectonische bijzonderheid die stamt uit het voormalige KdF Seebad Rügen. De hutten Mariandl am Meer zijn verhuisd naar Blok IV, dat vandaag weer kan worden gebruikt en opnieuw is ontworpen. De SLV draagt ​​bij aan het contrastrijke concept met zowel binnen- als buitenarmatuur.

Vlakke gebieden in het zuiden, beboste hoogten in het noorden, imposante krijtrotsen in het noordwesten: zwembadarchitectuur en vissersdorpjes zijn verspreid over het hele eiland en in het oosten zet het Prora-complex nieuwe normen op het gebied van architectuur: als monument van de Duitse sociale en bouwgeschiedenis en een belangrijk getuigenis van het nationaal-socialisme en de DDR.

Bergen en zee verenigd in Maraiandl am Meer®

De intensieve beschouwing van de plaats en zijn geschiedenis en de huidige functionele structuur van de gemeente Binz vormen de basis van de ontwikkelingsplanning voor Blok IV van Binz-Prora

BAUART GmbH

Verhelderend licht

Meteen bij uw aankomst imponeert het gemoderniseerde gebouw met een meterslange raampui die de sfeer van binnen naar buiten voert. Om de gasten een veilige doorgang door de buitenruimte te bieden, wijzen de gemonteerde QUADRASYL bolderarmaturen van aluminium indirect maar vastberaden de weg. Door de inbegrepen betonankersets zijn ze niet alleen snel geïnstalleerd, maar ook bijzonder stabiel.

De SLV plafondinbouwarmaturen en prikspots die bij en in de entree zijn geïnstalleerd, laten de hutten Mariandl am Meer indrukwekkend en elegant overkomen, zodat er al een voorproefje ontstaat van de te verwachten belevenis.

SLV binnenarmaturen

Eenmaal aangekomen in de ruime lobby is het design- en verlichtingsconcept direct in zijn geheel herkenbaar. Een discrete en moderne basisverlichting is hier gecombineerd met hoogwaardige, naturelkleurige inrichtingsmaterialen. Gezellige zithoeken nodigen de bezoekers uit om te ontspannen en zich thuis te voelen. Wie een de extra vonkje inspiratie nodig heeft om zich prettig te voelen, vindt een plekje rond de vrijstaande haard.

De met groene planten opgesmukte ruimteverdelers brengen structuur en zorgen tegelijkertijd voor meer privacy in de open ruimte. Ze worden omlijst door led-strips die voldoende indirect licht uitstralen als padverlichting.

The details are not the details. They make the design.

Charles Eames

Van buitengewone lichtmomenten genieten

Het warme, natuurlijke kleurenpalet met houten elementen is terug te vinden in het hele appartementencomplex. In combinatie met het verder rechtlijnige design wordt zo een moderne en warme sfeer gecreëerd. De QUAD wandarmaturen informeren gasten direct dat ze bij het juiste chalet zijn aangekomen.

Na binnenkomst wordt het kleurconcept consequent voortgezet: bruin hout gecombineerd met een beige, grijze en zwarte inrichting. De AVO spots zorgen met een prettig groen licht voor de juiste verlichting. Door de vrije zwenk- en bewegingsmogelijkheden op de stroomrail kan de richting van het licht op elk moment flexibel worden veranderd.
De gasten kunnen gewoon lekker ontspannen in de open woon- en eetkamer, waarin de conisch gevormde PHELIA pendelarmaturen een warm wit en gezellig licht creëren. In de werkruimte van de keuken is daarentegen een neutraalwitte verlichting aangebracht die wordt gerealiseerd door efficiënte plafondinbouwarmaturen in de keukenblokken. Staande armaturen als leeslampen maken het lichtconcept in het woongedeelte compleet.

Verlichting voor het wellness gedeelte

Ook in de 750 m² grote wellnessruimte met binnen- en buitenzwembad, sauna en stoombad is pure ontspanning aan de orde van de dag. De wandarmatuur THEO UP/DOWN brengt hier niet alleen boeiende, indirecte lichtaccenten aan, maar zorgt door de verlichting ook voor de nodige oriëntatie en veiligheid.

Het naar boven en beneden stralende licht doet lage plafonds hoger lijken en biedt de gasten tegelijkertijd voldoende oriëntatie bij het betreden of verlaten van het spagedeelte. Op de aangrenzende ligstoelen en in de sauna kunnen spa-bezoekers ontspannen en genieten van de sfeer dankzij het warmwitte, indirecte licht.

Prora - het voormalige KdF Seebad Rügen

Het project Prora staat vandaag de dag beter bekend als ooit tevoren. Het heeft al een bewogen geschiedenis achter de rug: hoewel architect Clemens Klotz zijn megaproject vanwege de oorlog niet meer kon voltooien, is het in 1949 toch overgenomen en uitgebreid door de Nationale Volksarmee van de DDR. Tot 1991 bleef het kilometerslange terrein verboden militair gebied. Het grotendeels goed bewaard gebleven, unieke gebouwencomplex is vandaag de dag een monument voor de Duitse sociale en architectonische geschiedenis en een belangrijk getuigenis van het nationaal-socialisme en de DDR. Nu - bijna 85 jaar nadat de eerste hoeksteen is gelegd - zijn verbouwingen en uitbreidingen doorgevoerd en bevinden zich in de planningsfase.

STERK PROJECT. STERKE PARTNER.

Projectleiding: Vanessa Knoth [email protected] | [email protected]

Projectontwikkelaar Bauart GmbH

Architectuur: Helm und Künzel GmbH

We werken samen met een netwerk van experts in heel Europa om geweldige projecten uit te voeren. Van eengezinswoningen tot hotelcomplexen!

Heeft u ook een project op de agenda staan en heeft u nog verlichting of advies van een lichtontwerper nodig? Neem dan gerust contact op via [email protected].

SLV BINNENARMATUREN VOOR SLAAPKAMER | WOONRUIMTES | VAKANTIEWONINGEN | HOTELS

SLV ARMATUREN VOOR BUITEN | INDOOR SPA LANDSCHAPPEN | BADKAMERS