Lichtconcepten voor hotels, vakantieappartementen & vakantiewoningen

Rügen is het grootste en misschien wel het mooiste eiland van Duitsland. Hier aan de oostkust, in Prorer Wiek, bevindt zich een architectonisch element dat afkomstig is uit de voormalige KdF-badplaats Rügen. De hutten van Mariandl am Meer zijn verhuisd naar blok IV, dat nu weer in gebruik kan worden genomen en een nieuwe inrichting heeft gekregen. SLV draagt bij aan het contrastrijke concept met binnen- en buitenarmaturen.

Vlakke gebieden in het zuiden, beboste hoogten in het noorden, imposante krijtrotsen in het noordwesten: badplaatsarchitectuur en vissersdorpen liggen verspreid over het hele eiland en in het oosten zorgt het Prora-complex voor nieuwe maatstaven in de architectuur: als monument van de Duitse sociale en architectonische geschiedenis en als belangrijke getuigenis van het nationaal-socialisme en de DDR.

Vandaag, bijna 85 jaar nadat de eerste steen werd gelegd, zijn er verbouwingen en uitbreidingen gepland en uitgevoerd. Een gevarieerde mix van hotel, gastronomie, residentiële en commerciële activiteiten moet een nieuwe plaats van verlangen creëren. Sinds 2004 is het doel de architectuur van Prora in stand te houden en aantrekkelijk te maken voor huidig en toekomstig gebruik.

Daartoe werd blok IV verdeeld in verschillende secties (A tot en met J). Terwijl in de huizen A tot en met F de nadruk ligt op permanent wonen, wordt in het gebied van de huizen G tot en met J gedacht aan het creëren van vakantieappartementen met hoteldiensten.

Het intensieve onderzoek van de plaats en haar geschiedenis, alsmede de huidige functionele structuur van de gemeente Binz, vormen de basis van de ontwikkelingsplanning voor blok IV van Binz-Prora

BAUART GmbH

Bergen en zee verenigd in Mariandl am Meer®

Oriëntatieverlichting

SLV binnenverlichting

The details are not the details. They make the design.

Charles Eames

Geniet van buitengewone momenten van licht

Het warme, natuurlijke kleurenpalet met houten elementen is in het hele vakantieappartementencomplex terug te vinden. In combinatie met het verder eenvoudige ontwerp zorgt dit voor een moderne en warme sfeer. De QUAD-wandlampen laten de gasten meteen weten dat ze in de juiste chalet zijn aangekomen.

Na binnenkomst zet het kleurenconcept zich consequent verder: bruin hout ontmoet beige, grijs en zwart meubilair. Voor de juiste verlichting zorgen de AVO spots met een aangename basisverlichting. Dankzij de vrije zwenk- en bewegingsmogelijkheid op de stroomrail kan de uitlijning op elk moment flexibel worden gewijzigd.

In de open woon- en eetkamer kunnen de gasten gewoon blijven zitten, waar de conisch gevormde PHELIA pendelarmaturen voor een warm wit en gezellig licht zorgen. In de werkruimte van de keuken daarentegen is neutrale witte verlichting geïnstalleerd en gerealiseerd door efficiënte plafondinbouwarmaturen in de keukenkasten. Vloerlampen als leeslampen ronden het verlichtingsconcept in de woonruimte af.

Verlichting voor de wellnessruimte

Prora - de voormalige KdF badplaats Rügen

Het Prora-project staat nu in een beter licht dan ooit tevoren. Toch heeft het al een bewogen geschiedenis achter de rug: hoewel architect Clemens Klotz zijn megaproject als gevolg van de oorlog niet kon voltooien, werd het in 1949 toch overgenomen en uitgebreid door het Nationale Volksleger van de DDR. Tot 1991 was het kilometerslange gebied een verboden militaire zone. Tegenwoordig ziet het grotendeels goed bewaarde, unieke gebouwencomplex zichzelf als een monument van de Duitse sociale en architectonische geschiedenis en als een belangrijke getuigenis van het nationaal-socialisme en de DDR. Vandaag, bijna 85 jaar nadat de eerste steen werd gelegd, zijn verbouwingen en uitbreidingen gepland en uitgevoerd.

STERK PROJECT. STERKE PARTNER.

SLV BINNENVERLICHTING VOOR SLAAPKAMERS | WOONRUIMTES | VAKANTIEHUIZEN | HOTELS

SLV ARMATUREN VOOR BUITENRUIMTE | INDOOR SPA | BADKAMER

global.loading.alt_text
Wacht even...