Verlichtingsconcept van het Hotel Sonnenalp Resort in het WK Alpineskiën Ofterschwang

In Ofterschwang, diep in de Allgäuer Bergen, ligt een vakantieparadijs naar ieders smaak. Luxe, veel verschillende belevenissen en huiselijke charme laten het hart van reizigers en inwonenden sneller slaan.

Van bergtop naar bergtop - visie van bovenaf

De familie Fäßler heeft zelfs in de vierde generatie zijn ondernemende visie nog niet verloren en creëert een ongelooflijk luxe vijf sterren vakantiehuis in een nieuw gedaante. Anna-Maria en Michael Fäßler hebben de erfenis van vorige generaties voortgezet en de Sonnenalp een nieuw, jong gezicht gegeven. Zowel de binnen- als de buitenkant zijn gerenoveerd en vernieuwd, zodat de Sonnenalp voor het 100-jarig jubileum in een nieuw jasje verschijnt. Om het historische erfgoed en de oude schatten te behouden, is de Sonnenalp zorgvuldig ingericht. Met fijngevoeligheid, creativiteit en liefde voor detail is Anna-Maria Fäßler samen met haar man hoofdverantwoordelijk voor de herinrichting van het traditionele vakantiehuis. Met een grote verscheidenheid aan natuurlijke materialen geeft ze het resort een heel eigen en natuurlijk-frisse uitstraling en legt ze op een vakkundige manier accenten - de traditie staat hierbij altijd centraal. In de loop der jaren zijn er 218 kamers en suites, restaurants, conferentiezalen en vele andere ruimtes gerenoveerd. Er is een wellnesspark van 20.000 m² aangelegd en de donkere buitengevel heeft plaats gemaakt voor licht larikshout.

De ontvangsthal en de winkelgalerij worden verlicht met hoogwaardige, doelgerichte, in het plafond ingebouwde neutraalwitte armaturen en subtiele wandarmaturen. Wandarmatuur met een neutraalwitte kleurtemperatuur worden gebruikt voor een bijzondere enscenering van belangrijke ruimtes (trap, entree, balie, gangen).

Railsystemen zijn bijzonder geschikt voor lange gangen. Deze zijn flexibel in gebruik omdat er snel een andere lichtsfeer gecreëerd kan worden door het verwisselen van spots of pendelarmaturen.

Ontspannen in gezellige hotelkamers

De nieuw ontworpen gangen weerspiegelen de inrichting en de sfeer van de ontvangsthal. Omringd door discrete plafondarmatuur en wandarmatuur die indrukwekkende accenten zetten, begeeft de gast zich naar de kamer / suite. Door het licht van de wandarmaturen, die naar boven en beneden zijn gericht, lijken zelfs smalle gangen breed en hoog. Verschillende kamers, verschillende inrichtingsstijlen en toch hetzelfde gevoel: huiselijk. De juiste verlichting draagt daartoe bij.

Te beginnen bij de basisverlichting met (inbouw-)plafondarmaturen tot aan de leeslamp bij het bed. De juiste lichtsfeer is vereist, zodat gasten ongestoord in hun kamer kunnen ontspannen, werken en slapen. Met dimbare plafondinbouwarmaturen kan de gast individueel bepalen hoe licht of donker hij het in zijn kamer wil hebben. Stijlvolle wandarmaturen zorgen voor extra verlichting en gezelligheid. Ook bij het bed mag er geen licht ontbreken: onze BEDSIDE-armaturen zijn daarvoor bijzonder geschikt. De bed- en leesarmaturen hebben niet alleen een elegant design, maar zijn ook innovatief en gebruiksvriendelijk. Dankzij de geïntegreerde USB-aansluiting en smartphonehouder biedt de armatuur elke traditionele kamer wat extra moderniteit.

Let hierbij op de juiste IP-beschermingsklasse!

Of het nu buiten, in vochtige ruimtes of in de Spar is, de juiste IP-beschermingsklasse is belangrijk.

Zoek badplezier en rust.
Bij het ontwerpen van onze wellnesswereld hebben we er speciaal op gelet dat iedereen, jong en oud, zijn favoriete plekje binnen of buiten kan vinden. Met de Nature Spa hebben we een ontspanningsruimte gecreëerd waar volwassenen volop van kunnen genieten.

Sonnenalp-Resort

STERK PROJECT. STERKE PARTNER.

Sonnenalp Resort
Sonnenalp 1
87527 Ofterschwang

Aannemer/ architect / planner:
Michael Fäßler Sonnenalp GmbH
en
Binnenhuisarchitecte Monika Hüttig

Standplaats:
Sonnenalp Resort
Sonnenalp 1
87527 Ofterschwang
Germany

Plannings- / bouwtijd: 4-5 years

Elektrische installatie:
Elektro Kirsch GmbH
Thomas Welke (Elektrotechnikermeister)
Mittagstrasse 5
D-87527 Sonthofen

Lichtplanning:
Binnenhuisarchitecte Monika Hüttig en Elektro Kirsch

Projectleiding:
Dr. Anna-Maria Fäßler (hoteldirecteur) en
Binnenhuisarchitecte Monika Hüttig

Natuurlijk werken we niet alleen samen aan verlichtingsprojecten voor hotels. Ons netwerk van professionals met wie wij samenwerken strekt zich uit over heel Europa. Wij hebben dus vele mooie kansen gekregen om interessante projecten te ondersteunen met onze individuele verlichtingsoplossingen.

Meer voorbeelden van dergelijke projecten en inspiratie voor uw eigen projecten vindt u in onze referenties. Hebt u een project op de agenda staan en hebt u toch verlichting of het advies van een lichtontwerper nodig?

Neem dan gerust contact met ons op via [email protected]

Onze armatuur aanbeveling voor het hotelwezen
global.loading.alt_text
Wacht even...