Verlichtingsconcept van het Hotel Sonnenalp Resort in het WK Alpineskiën Ofterschwang

In Ofterschwang, diep in de Allgäuer Bergen, ligt een vakantieparadijs naar ieders smaak. Luxe, veel verschillende belevenissen en huiselijke charme laten het hart van reizigers en inwonenden sneller slaan.

In Ofterschwang, diep in de Allgäuer Bergen, ligt een vakantieparadijs naar ieders smaak. Luxe, veel verschillende belevenissen en huiselijke charme laten het hart van reizigers en inwonenden sneller slaan. Al in het jaar 1919 heeft de familie Fäßler, die de Sonnenalp opende, daarvoor de basis gelegd: gastvrijheid, een prettig gevoel en ontspannen. De derde generatie Fäßler bouwt de Sonnenalp uit tot een luxueus familieresort. Naast het eigen zwembad komen daar nu ook een golfbaan, skigebied en een eigen winkelgebied bij. Bij het 100-jarige bestaan in 2019 verspreidt de Sonnenalp onder leiding van de vierde generatie een nieuw licht. Het basis lichtconcept komt van SLV. Het onderstreept de warmte van de inrichting en brengt licht in verschillende ruimtes van het resort.

Van bergtop naar bergtop - visie van bovenaf

De familie Fäßler heeft zelfs in de vierde generatie zijn ondernemende visie nog niet verloren en creëert een ongelooflijk luxe vijf sterren vakantiehuis in een nieuw gedaante. Anna-Maria en Michael Fäßler hebben de erfenis van vorige generaties voortgezet en de Sonnenalp een nieuw, jong gezicht gegeven. Zowel de binnen- als de buitenkant zijn gerenoveerd en vernieuwd, zodat de Sonnenalp voor het 100-jarig jubileum in een nieuw jasje verschijnt. Om het historische erfgoed en de oude schatten te behouden, is de Sonnenalp zorgvuldig ingericht. Met fijngevoeligheid, creativiteit en liefde voor detail is Anna-Maria Fäßler samen met haar man hoofdverantwoordelijk voor de herinrichting van het traditionele vakantiehuis. Met een grote verscheidenheid aan natuurlijke materialen geeft ze het resort een heel eigen en natuurlijk-frisse uitstraling en legt ze op een vakkundige manier accenten - de traditie staat hierbij altijd centraal. In de loop der jaren zijn er 218 kamers en suites, restaurants, conferentiezalen en vele andere ruimtes gerenoveerd. Er is een wellnesspark van 20.000 m² aangelegd en de donkere buitengevel heeft plaats gemaakt voor licht larikshout.

Sfeervol licht voor een tweede huis in de Allgäu

Midden in de natuur zie je al van verre het indrukwekkende Sonnenalp Resort. Bij binnenkomst in de ontvangsthal krijg je een huiselijk gevoel. Bij de renovatie van het resort is aandacht besteed aan het creëren van een moderne en tegelijkertijd gezellige sfeer. Lichte houten elementen, meubels en objecten gemaakt van natuurlijke materialen en een kleurenpalet van beige, grijs, wit, rood en andere warme natuurtinten geven het nieuwe inrichtingsconcept een behaaglijke sfeer.

De ontvangsthal en de winkelgalerij worden verlicht met hoogwaardige, doelgerichte, in het plafond ingebouwde neutraalwitte armaturen en subtiele wandarmaturen. Wandarmatuur met een neutraalwitte kleurtemperatuur worden gebruikt voor een bijzondere enscenering van belangrijke ruimtes (trap, entree, balie, gangen).

Railsystemen zijn bijzonder geschikt voor lange gangen. Deze zijn flexibel in gebruik omdat er snel een andere lichtsfeer gecreëerd kan worden door het verwisselen van spots of pendelarmaturen.

Ontspannen in gezellige hotelkamers

Te beginnen bij de basisverlichting met (inbouw-)plafondarmaturen tot aan de leeslamp bij het bed. De juiste lichtsfeer is vereist, zodat gasten ongestoord in hun kamer kunnen ontspannen, werken en slapen. Met dimbare plafondinbouwarmaturen kan de gast individueel bepalen hoe licht of donker hij het in zijn kamer wil hebben. Stijlvolle wandarmaturen zorgen voor extra verlichting en gezelligheid. Ook bij het bed mag er geen licht ontbreken: onze BEDSIDE-armaturen zijn daarvoor bijzonder geschikt. De bed- en leesarmaturen hebben niet alleen een elegant design, maar zijn ook innovatief en gebruiksvriendelijk. Dankzij de geïntegreerde USB-aansluiting en smartphonehouder biedt de armatuur elke traditionele kamer wat extra moderniteit.

Wellness voor groot en klein

Bij de aanleg van het 16.000 m² grote wellnesspark is aandacht besteed aan de balans tussen natuur en de menselijke levensruimte. Niet alleen een nieuw pool-landschap en een bergmeer zijn aangelegd, maar ook zonneterrassen en een natuurspa voor volwassenen. De indoor sparuimte is uitgebreid tot 4.000 m² en er ontstond een ​​bronnentuin met een aparte waterwereld voor kinderen. Ook in de indoor wellnessruimtes vallen de natuurlijke kleuren en materialen op. Plafondinbouwarmaturen met een bepaalde IP-beschermingsklasse werpen niet alleen ontspannend licht op houten accenten, maar bieden in combinatie met de warme kleuren van het hout en de terugkerende blauwtinten ook een bijzondere sfeer. Wandarmaturen zowel indoor als outdoor bieden ook de mogelijkheid om highlights te plaatsen.

Let hierbij op de juiste IP-beschermingsklasse!

Tip:

STERK PROJECT. STERKE PARTNER.

Aannemer/ architect / planner:
Michael Fäßler Sonnenalp GmbH
en
Binnenhuisarchitecte Monika Hüttig

Standplaats:
Sonnenalp Resort
Sonnenalp 1
87527 Ofterschwang
Germany

Plannings- / bouwtijd: 4-5 years

Elektrische installatie:
Elektro Kirsch GmbH
Thomas Welke (Elektrotechnikermeister)
Mittagstrasse 5
D-87527 Sonthofen

Lichtplanning:
Binnenhuisarchitecte Monika Hüttig en Elektro Kirsch

Projectleiding:
Dr. Anna-Maria Fäßler (hoteldirecteur) en
Binnenhuisarchitecte Monika Hüttig

global.loading.alt_text
Wacht even...