Topadres voor vormgeving van de badkamer in het beste licht

Bad-highlights in een oogopslag:

3-fasen-stroomrails als flexibele basis voor spots en schijnwerpers

Alle badkamerarmaturen op de juiste manier op het lichtnet aansluiten zonder dat er een lelijke kluwen kabels aan het plafond hangt: om deze uitdaging aan te gaan, hebben wij variabele 3-fasen-stroomrails gebruikt als basis voor onze spots en schijnwerpers.

Een mix van functionele en design-kwaliteit badkamerverlichting

Helaas heeft een mooi uiterlijk in een showroom geen zin als de klanten de tentoongestelde producten niet goed kunnen herkennen. Te felle of slecht geplaatste badkamerverlichting daarentegen doet afbreuk aan de feel-good sfeer die in de showroom moet worden gecreëerd. Dus was het onze taak om een perfecte mix van functionaliteit en design esthetiek te creëren met de badkamerverlichting.

Realiseren van een flexibel verlichtingsscenario voor wisselende badkamerscènes

Een andere uitdaging was de noodzakelijke flexibiliteit van de verlichting. Een showroom is voortdurend in beweging: producten worden vernieuwd, voorbeeldbadkamers worden opnieuw ingedeeld of helemaal opnieuw ingericht. Om te vermijden dat bij elke kleine verandering in de tentoongestelde ruimtes nieuwe badkamerarmaturen, spots en schijnwerpers moesten worden geïnstalleerd, was het belangrijk om de badkamerverlichting zo aanpasbaar mogelijk te maken.

De IP-beschermingsklassen in een oogopslag

IP44

Armaturen in het gebied tot 0,6 m rond de badkuip, douche of wastafel moeten met IP44 bescherming bieden tegen spatwater van alle kanten. Met de beschermingsklasse IP54 zijn armaturen bovendien tegen stof beschermd

IP 67

Om waterdicht te blijven bij tijdelijke onderdompeling moeten armaturen in directe douche- of badruimten beschermingsklasse IP67 hebben.

IP65

IP65-bescherming is ideaal tot een hoogte van 2,25 m rond de douche/badkuip – zo zijn de armaturen optimaal beschermd tegen waterstralen uit elke hoek en zijn ze stofdicht.

Een belangrijk technisch aspect voor badkamerplanners zijn IP-beschermingsklassen. Het IP-systeem geeft aan hoe goed armaturen en andere elektrische apparatuur geschikt zijn voor verschillende omgevingen en vormt zo een belangrijk referentiepunt voor de implementatie van verlichtingsconcepten. Bij het ontwerpen van badkamers zijn IP-beschermingsklassen bijzonder relevant omdat zij ook de waterbestendigheid van verlichtingsarmaturen aangeven. De volgende IP-beschermingsklassen moeten worden gebruikt in de respectieve zones in de badkamer:

IP44: Armaturen in het gebied tot 0,6 m rond de badkuip, douche of wastafel moeten ten minste IP44-bescherming hebben tegen spatwater van alle kanten. Met beschermingsgraad IP54 zijn de armaturen ook beschermd tegen stof.

IP65: IP65 bescherming is ideaal tot een hoogte van 2,25 m rond de douche/badkuip. Met deze IP-beschermingsklasse zijn armaturen optimaal beschermd tegen waterstralen uit elke hoek en zijn ze stofdicht.

IP67: Om waterdicht te blijven wanneer ze tijdelijk worden ondergedompeld, moeten badkamerarmaturen in de directe omgeving van douche of badkuip beschermingsklasse 67 hebben.

Badkuip, wastafel, douche of badkamerspiegel tot in de puntjes verzorgd

Om ervoor te zorgen dat de hoogwaardige wastafels en hun omgeving ook in de showroom een ideale lichttechnische tegenhanger krijgen, worden de bolvormige LIGHT EYE pendelarmaturen van staal en met textiel beklede kabels gebruikt. Als het gaat om badkamerverlichting, creëren ze precies de feel-good sfeer die nodig is om te ontspannen in moderne wellness oases. De directe lichtemissie kan worden verplaatst en steeds opnieuw op de rail worden gericht. Ook de hoogte kan worden aangepast dankzij de inkortbare kabels.

Wist je dat...

... dat u van uw badkamerspiegels blikvangers kunt maken met meer dan alleen buitenverlichting? De wandarmatuur TRUKKO WL LED is spiegel en armatuur in één. Met dit multitalent hoeft u niet meer af te zien van mooie, sfeervolle sfeerverlichting voor uw badkamer of perfect licht voor de spiegel.

Het beste? De TRUKKO spiegels zijn niet alleen verlicht, maar ook verwarmd, zodat u ook na uitgebreide warme baden geen last hebt van beslagen spiegels. Naast de anticondens technologie, overtuigt de spiegel ook door zijn dimbaar licht. Dus als het gaat om het inrichten van uw badkamer, betaalt deze aankoop zich gegarandeerd terug!

Wat betreft de vormgeving van de badkamer: Schurr - DIE BADGESTALTER GmbH profiteert van een alomvattend succesvol verlichtingsconcept in de showroom. Met als voordeel dat aannemer Schurr potentiële vernieuwingen in zijn eigen showroom veilig stelt, doordat de SLV railsystemen eenvoudig en nieuw kunnen worden uitgerust met verschillende armaturen. Op deze manier is niet alleen een hoogwaardig en flexibel, maar ook uiterst duurzaam lichtconcept geïmplementeerd in termen van een zo energiezuinig mogelijk gebruik.

STERK PROJECT. STERKE PARTNER.

Schurr - DIE BADGESTALTER
Kirchheimer Straße 139
73265 Dettingen
Germany

Tel.: +49 7021 8655290

E-Mail: [email protected]

Natuurlijk werken we niet alleen samen aan badkamerverlichtingsprojecten zoals met de badkamerplanners van Schurr - DIE BADGESTALTER GmbH. Ons netwerk van professionals met wie wij samenwerken strekt zich uit over heel Europa. Wij hebben dus vele mooie kansen gekregen om interessante projecten te ondersteunen met onze individuele verlichtingsoplossingen.

We werken samen met een netwerk van experts in heel Europa om geweldige projecten uit te voeren. Van eengezinswoningen tot hotelcomplexen! Heeft u ook een project op de agenda staan en heeft u nog verlichting of advies van een lichtontwerper nodig?

Neem dan gerust contact op via [email protected].

Onze armatuur aanbeveling voor badkamers en badkamerinrichting

global.loading.alt_text
Wacht even...