WONINGBLOG VAN DE TOEKOMST – VILLA WALDFEUCHT

Een huis vol verlichting van SLV

Een jong koppel bouwde hun eigen huis en liet iedereen dat avontuur vanaf de eerste rij meebeleven op hun Instagram-kanaal.

Waarom kozen ze voor armaturen van SLV? En met welke hindernissen kregen ze zoal te maken? Je kwam het dag na dag te weten op Instagram.

GOED UITGEKIEND LICHTPLAN

Een samenhangende stijl in het hele huis: dat vond het koppel belangrijk bij het plannen van de verlichting. Bovendien moest het eenvoudig zijn om de verlichting later aan te passen en was maximale flexibiliteit dus aan de orde.

In de armaturen moesten slimme Gu10-lampen passen. Daarnaast hadden Susanna en Marc een combinatie van directe en indirecte verlichting voor ogen, om ook kunstwerken in het perfecte licht te laten baden. Om al deze redenen koos het koppel voor rails van SLV. Want haast geen enkel type verlichting is flexibeler dan rails: je kunt alle armaturen verwisselen, exemplaren toevoegen of de verlichting makkelijk anders indelen.

En als het op energie-efficiëntie aankomt, presteren spanningsrails ook voortreffelijk: met indirecte verlichting en een slimme bediening bespaar je aardig wat stroom.

VAN BIJ HET BEGIN HEBBEN WE VOOR SLV GEKOZEN, WAARDOOR HET LICHTPLAN HEEL MAKKELIJK UIT TE TEKENEN WAS.

Marc Mevißen, architect.

TOPSERVICE EN TOPKWALITEIT BIJ SLV

Waarom Susanna en Marc voor armaturen van SLV kozen? Simpel: architect Marc Mevißen kende het merk uit zijn studententijd, toen hij in de showroom had geëxperimenteerd met een spel van licht en schaduw.

Toen ze de verlichting voor hun droomhuis planden, vielen de twee influencers als een blok voor de look en de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding van de rails.

De uitstekende ondersteuning en snelle service van SLV bleken de kers op de taart.

VERLICHTING ALS KUNSTWERK

De eetkamer in het huis van Susanna en Marc is liefst 5,65 meter hoog. Boven de eettafel had het koppel een soort sculptuur van armaturen voor ogen. Als basisconstructie werden geleiderails onzichtbaar in het akoestische plafond weggewerkt, om zoveel mogelijk flexibiliteit te bieden.

Het team van SLV kwam langs in de woning om samen met de klanten ideeën uit te wisselen en inspiratie op te doen. Heel wat armaturen passeerden daarbij de revue. “De PANTILO van SLV sprak ons qua design het meeste aan. We zijn dol op de weerspiegeling in de armaturen, die perfect binnen ons concept passen.”

De indrukwekkende PANTILO hanglamp valt op door zijn ongewone uitstraling en de kap van verchroomd glas. Door meerdere exemplaren te combineren, creëer je moeiteloos een stijlvolle 'wolk' van lampen. De zeven PANTILO hanglampen boven de grote eettafel passen perfect bij het hoge houten plafond, de lichtgekleurde muren, de grijze vloer en de zwarte raamkozijnen in het huis van Susanna en Marc.

ARMATUREN ZIJN NIET ALLEEN FUNCTIONEEL. ZE KUNNEN EEN RUIMTE OOK ALS EEN KUNSTWERK LATEN AANVOELEN.

Susanna Mevißen.

INDIRECT LICHT VOOR EEN AANGENAME WOONSFEER

In de woning vind je niet alleen verlichting van SLV aan de plafonds. In de vloer zijn ook spots ingewerkt, die de eigenaars elk afzonderlijk een andere kleur kunnen geven. Het koppel heeft bij alle verlichtingsoplossingen in hun droomhuis gekozen voor indirecte verlichting en slimme bedieningsopties.

Afhankelijk van hoe sterk het licht in een ruimte is, wordt de omgeving of kamer 's avonds verlicht met indirect licht. Zo baadt het huis altijd in de ideale sfeer. Ook betekent dit dat de bewoners nauwelijks zelf de verlichting hoeven in te schakelen, wat helpt om energie te besparen.

ECOLOGISCHE BOUWKEUZES EN VERLICHTING

Dankzij doordachte isolatie, zonnepanelen op het platte dak en zorgvuldig uitgekozen materialen zoals beton, hout, glas en natuursteen voldoet het passiefhuis van de influencers Susanna en Marc aan de Duitse KfW40+ norm en is het zelfs een energiepluswoning. De zonnepanelen wekken namelijk aanzienlijk meer stroom op dan het koppel zelf verbruikt. En om al die elektriciteit nog efficiënter te benutten, zijn er een thuisbatterij en een wallbox (voor een elektrische wagen) geïnstalleerd.

Deze aanpak past ook bij de duurzaamheidsstrategie van SLV. Zo zetten we bij de productie van onze verlichtingsoplossingen zo veel mogelijk in op secundaire grondstoffen, doen we er alles aan om steeds minder verpakkingsafval over te houden en proberen we consequent om de uitstoot die vrijkomt tijdens het transport van onze producten terug te dringen.

STERKE PROJECTEN. STERKE PARTNER.

Eigenaars van het gebouw: Susanna en Marc Mevißen

Locatie: Waldfeucht, Nordrhein-Westfalen, Duitsland E-mail: [email protected]

Lichtplan: De eigenaars van de woning, in samenwerking met het verkoopteam van SLV De verlichting voor de villa in Waldfeucht is niet het enige project waaraan onze specialisten actief hebben bijgedragen. Over heel Europa vind je partners van SLV, met projecten van elke omvang.

Wil je meer weten over onze samenwerkingen? Bekijk de vele voorbeelden bij onze referenties!

Samen een verlichtingsconcept voor jouw project uitwerken? Mail zeker naar [email protected]!

global.loading.alt_text
Wacht even...