Armaturen in de buitenruimte: 5 belangrijke basisregels die u altijd in acht moet nemen.

Soms kan het zo simpel zijn: je hebt je project in de woonkamer afgerond, hoefde de berekende buffer van de inbouwvloerspots niet aan te vallen en kon eigenlijk meteen verder gaan in de buitenruimte. Het zou in ieder geval een uniform beeld geven als de inbouwspots van de woonkamer ook op het terras te vinden zijn. Dat zou het zeker doen! Dit is echter zelden een goed idee. Want binnen is niet hetzelfde als buiten en bij de keuze van het juiste armatuur moet ook rekening worden gehouden met het type installatie.

De omstandigheden op de oprit en in de tuin zijn heel anders Hoewel het binnen warm en droog is, wachten ons buiten vocht en koude op - afhankelijk van het seizoen. Dit betekent ook heel andere uitdagingen voor de geïnstalleerde armaturen. Uitdagingen waar u rekening mee moet houden bij de keuze van de armaturen.
Als u echter de volgende vijf punten in acht neemt, staat niets een succesvolle verlichtingsinstallatie in de weg.

Regel 1: Gebruik alleen lampen van roestvrij materiaal.

Regel 2: Zoek naar armaturen met een beschermingsklasse van minstens IP44

Sneltip: IK class

De slagvastheidsklasse, ook wel de IK-klasse, geeft aan hoe sterk een armatuur is, dus tegen hoeveel slagenergie de behuizing bestand moet zijn. Bij een beschermingsklasse van IK08 zou u bijv. met een 1,5 kg zware hamer van 30 cm afstand op het armatuur kunnen slaan zonder het te beschadigen.

Regel 3: Zorg ervoor dat de verbinding ook in de grond veilig is.

Vloerinbouwstralers brengen speciale uitdagingen met zich mee. De meeste kunnen niet tegen stilstaand water. Installeer ze nooit in lholtes of uitsparingen en zorg ervoor dat er onder de inbouwdoos een afvoer is. Als de luchtvochtigheid zeer hoog is wanneer de armatuur wordt geïnstalleerd, kan er zich vocht ophopen in de armatuur. Het is daarom beter om de installatie uit te stellen tot de volgende droge dag.

Regel 4: Kies het juiste type armatuur voor de verschillende buitentoepassingen.

Regel 5: Creëer een uniform lichtbeeld met armatuurontwerpen die passen bij de sfeer.

Conclusie

Met vakkundig geïnstalleerde opbouw- en inbouwarmaturen en palen van SLV voelen uw klanten zich dankzij hoogwaardige materialen en de noodzakelijke beschermingsklassen meer dan thuis in uw buitenruimte - en bent u veilig.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in...
global.loading.alt_text
Wacht even...