Edelstaal 304 vs. 316: Niet alle rvs is hetzelfde

Of het nu gaat om bestek, klok of trapleuning: roestvrij staal is op veel plaatsen in het huishouden te vinden - zowel binnen als buiten. Terwijl het materiaal binnenshuis "alleen" wordt blootgesteld aan stof en eventueel vocht in de keuken en de badkamer, moeten buitenarmaturen bestand zijn tegen weer en wind.

Omdat het materiaal tijdloos en chique is, is het niet alleen universeel toepasbaar, maar past het ook in vrijwel elke inrichtingsstijl. Het past naadloos in zowel Engelse tuinen als rotstuinen. Daarom is edelstaal de perfecte oplossing voor wie graag in de tuin of op het terras zit en zich 's avonds geen zorgen wil maken over lichtinval. Omdat edelstaal veel kan verdragen.

Het hele jaar door buiten: de feiten spreken voor zich

Edelstaal wordt beschouwd als gemakkelijk te reinigen, milieuvriendelijk, antibacterieel en duurzaam. Weer en wind kunnen het materiaal niet beschadigen, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over roest als het regent, op voorwaarde dat u de juiste toepassingsgebieden voor het materiaal in overweging neemt. Maar niet elk edelstaal is hetzelfde In ons assortiment vindt u edelstaal 304 en edelstaal 316 armaturen, maar wat is het verschil?

Edelstaal 304

Roestvrij edelstaal wordt beschouwd als het meest veelzijdige staal en wordt het meest gebruikt. Als edelstaal 304 gebruikt wordt als frame of armatuurbehuizing, zal het u imponeren met zijn hoge kwaliteit en lange levensduur. Zuiver edelstaal 304 bevat 18% chroom en 8% nikkel. Dit maakt het materiaal ideaal voor diverse toepassingen, zoals de productie van armaturen. Dit komt omdat het een goede weerstand biedt tegen matige zuuraanvallen, zoals zure regen.

Onze producttip: SQUARE POLE. Onze roestvrijstalen lamp voor buitengebruik is door zijn beschermingsklasse IP44 perfect geschikt voor de tuin. De SQUARE familie omvat niet alleen vloerlampen maar ook wand- en plafondlampen en is daarom universeel toepasbaar.

Roestvrij staal 316

Terwijl edelstaal 304 beschouwd wordt als een goed corrosiebestendig materiaal, is de "opvolger" 316 roestvrij staal nog robuuster, hittebestendiger en heeft het een betere corrosiebestendigheid. Dit heeft te maken met de aard van het materiaal. Het bestaat voor 16% uit chroom en 10% uit nikkel, en wordt bovendien aangevuld met 2% molybdeen, wat verantwoordelijk is voor een betere bescherming tegen corrosie en een grotere hittebestendigheid. Edelstaal 316 wordt vaak gebruikt in omgevingen met matige chloor- en zoutconcentraties. Armaturen van dit materiaal kunnen dus zonder aarzeling in de buurt van een zwembad of vijver worden geïnstalleerd. In het algemeen is edelstaal 316 beter bestand tegen hitte en kou dan edelstaal 304, daarom wordt het materiaal vooral gebruikt in buitenproducten.

Onze producttip: TRUST. Deze armaturen met een beschermingsklasse van IP55 zijn perfect beschermd tegen regen of zonlicht. De uiterst robuuste buitenarmatuurfamilie omvat zowel wandarmaturen, vloerlampen en padverlichting en is daardoor universeel inzetbaar.

Regels voor een stralende levensduur

De buitenste laag van edelstalen armatuur wordt de passieve laag genoemd. Het beschermt het edelstaal en is ook zelfvernieuwend. Afhankelijk van het type edelstaal is echter ook een zekere mate van zorg nodig om ervoor te zorgen dat de armaturen niet alleen een lange levensduur hebben, maar er ook nog eens bijzonder goed uitzien.

Opgelet!

Om het roestvrij staal niet te beschadigen, dient u altijd te voorkomen dat er schuurpoeder, staalwol of metaalborstels worden gebruikt. Ook mogen er geen chloride- en zoutzuurhoudende middelen, bleekmiddelen en zilverreigingsmiddelen worden gebruikt.

Belangrijk! Na elke toepassing moet het oppervlak worden gereinigd met helder water. Om de vorming van kalkvlekken te voorkomen, adviseren wij gedemineraliseerd water.

Conclusie

Het maakt niet uit hoe u de buitenruimte wilt inrichten: Roestvrijstalen armaturen zijn duurzaam en weerbestendig en zijn bovendien snel en eenvoudig te reinigen. Welk type edelstaal uiteindelijk wordt gebruikt is subjectief. Bij de keuze van het type edelstaal moet rekening worden gehouden met omgevingsfactoren. U hoeft zich dus heel lang geen zorgen te maken over het feit of u voldoende licht in uw tuin heeft.

Dit kan u ook interesseren
global.loading.alt_text
Wacht even...