Edelstaal 304 vs. 316: wat is het verschil?

Niet elk edelstaal is hetzelfde

Of het nu gaat om bestek, klok of trapleuning: roestvrij staal is op veel plaatsen in het huishouden te vinden - zowel binnen als buiten. Terwijl het materiaal binnenshuis "alleen" wordt blootgesteld aan stof en eventueel vocht in de keuken en de badkamer, moeten buitenarmaturen bestand zijn tegen weer en wind.

Omdat het materiaal tijdloos en chique is, is het niet alleen universeel toepasbaar, maar past het ook in vrijwel elke inrichtingsstijl. Het past naadloos in zowel Engelse tuinen als rotstuinen. Daarom is edelstaal de perfecte oplossing voor wie graag in de tuin of op het terras zit en zich 's avonds geen zorgen wil maken over lichtinval. Omdat edelstaal veel kan verdragen.

Edelstaal 304

Roestvrij edelstaal wordt beschouwd als het meest veelzijdige staal en wordt het meest gebruikt. Als edelstaal 304 gebruikt wordt als frame of armatuurbehuizing, zal het u imponeren met zijn hoge kwaliteit en lange levensduur. Zuiver edelstaal 304 bevat 18% chroom en 8% nikkel. Dit maakt het materiaal ideaal voor diverse toepassingen, zoals de productie van armaturen. Dit komt omdat het een goede weerstand biedt tegen matige zuuraanvallen, zoals zure regen.

Roestvrij staal 316

Terwijl edelstaal 304 beschouwd wordt als een goed corrosiebestendig materiaal, is de "opvolger" 316 roestvrij staal nog robuuster, hittebestendiger en heeft het een betere corrosiebestendigheid. Dit heeft te maken met de aard van het materiaal. Het bestaat voor 16% uit chroom en 10% uit nikkel, en wordt bovendien aangevuld met 2% molybdeen, wat verantwoordelijk is voor een betere bescherming tegen corrosie en een grotere hittebestendigheid. Edelstaal 316 wordt vaak gebruikt in omgevingen met matige chloor- en zoutconcentraties. Armaturen van dit materiaal kunnen dus zonder aarzeling in de buurt van een zwembad of vijver worden geïnstalleerd. In het algemeen is edelstaal 316 beter bestand tegen hitte en kou dan edelstaal 304, daarom wordt het materiaal vooral gebruikt in buitenproducten.

Regels voor een stralende levensduur

De buitenste laag van edelstalen armatuur wordt de passieve laag genoemd. Het beschermt het edelstaal en is ook zelfvernieuwend. Afhankelijk van het type edelstaal is echter ook een zekere mate van zorg nodig om ervoor te zorgen dat de armaturen niet alleen een lange levensduur hebben, maar er ook nog eens bijzonder goed uitzien.

Opgelet!

Om het roestvrij staal niet te beschadigen, dient u altijd te voorkomen dat er schuurpoeder, staalwol of metaalborstels worden gebruikt. Ook mogen er geen chloride- en zoutzuurhoudende middelen, bleekmiddelen en zilverreigingsmiddelen worden gebruikt.

Belangrijk! Na elke toepassing moet het oppervlak worden gereinigd met helder water. Om de vorming van kalkvlekken te voorkomen, adviseren wij gedemineraliseerd water.

Conclusie

Het maakt niet uit hoe u de buitenruimte wilt inrichten: Roestvrijstalen armaturen zijn duurzaam en weerbestendig en zijn bovendien snel en eenvoudig te reinigen. Welk type edelstaal uiteindelijk wordt gebruikt is subjectief. Bij de keuze van het type edelstaal moet rekening worden gehouden met omgevingsfactoren. U hoeft zich dus heel lang geen zorgen te maken over het feit of u voldoende licht in uw tuin heeft.

global.loading.alt_text
Wacht even...
AlertBrowse fileDownload file