Sonnenalp Außenansicht

Sonnenalp Resort in wereldbekerlocatie Ofterschwang

Eingangspforte des 5* Resorts Sonnenalp

In Ofterschwang, diep in de bergen van de Allgäu, ligt een vakantieparadijs met voor elk wat wils. De luxe, verscheidenheid aan ervaringen en familiale charme doen de harten van reizigers en plaatselijke bewoners sneller kloppen.

Reeds in 1919 werd de basis gelegd voor de Sonnenalp, geopend door de familie Fäßler: gastvrijheid, welzijn en ontspanning. De derde generatie Fäßlers bouwde Sonnenalp uit tot een luxueus familieresort. Naast het eigen zwembad van het hotel is er nu ook een golfbaan, een skigebied en een eigen winkelcentrum. In 2019, op de 100ste verjaardag, werd Sonnenalp, onder leiding van de vierde generatie, in een nieuw lichtkleedje gestoken.

Het basis verlichtingsconcept komt van SLV. Het onderstreept de warmte van het interieur en ensceneert de verschillende gebieden van het resort.

Van bergtop tot bergtop - verreikende uitzichten van bovenaf

De Fäßlers hebben hun ondernemersvisie nooit verloren, zelfs niet in de vierde generatie. Ze zorgen voor een ongelooflijk luxueus vijfsterrenvakantieverblijf in een nieuw kleedje. Anna-Maria en Michael Fäßler hebben de erfenis van de vorige generaties voortgezet en Sonnenalp een nieuw, jong gezicht gegeven. Het interieur en het exterieur van Sonnenalp werden gerenoveerd en vernieuwd voor de 100ste verjaardag. Om het historisch erfgoed en de oude schatten te bewaren werd Sonnenalp grondig gerestaureerd. Dankzij hun gevoeligheid, creativiteit en liefde voor details zijn vooral Anna-Maria Fäßler en haar man verantwoordelijk voor de herinrichting van het traditionele vakantieadres. Een grote verscheidenheid aan natuurlijke materialen geeft het resort een heel eigen en natuurlijk fris gezicht en vakkundige accenten, steeds met aandacht voor traditie. In de loop der jaren zijn de 218 kamers en suites, restaurants, vergaderzalen en diverse andere ruimten gerenoveerd. Er werd een wellnesspark van 20.000 m² aangelegd en de donkere buitengevel maakte plaats voor lichter larikshout.

Sfeervol licht voor een tweede thuis in Allgäu

In het midden van de natuur kunt u het indrukwekkende Sonnenalp Resort al van ver zien liggen. Bij het binnenkomen in de ontvangsthal krijgt u meteen een huiselijk gevoel. Bij de renovatie van het resort is aandacht besteed aan een moderne en tegelijkertijd gezellige sfeer. De lichte houtelementen, meubelen en voorwerpen van natuurlijke materialen en een kleurenpalet van beige, grijs, wit, rood en andere warme natuurtinten verlenen het nieuwe inrichtingsconcept een gezellige sfeer. De ontvangsthal en de winkelgalerij worden verlicht met hoogwaardige, doelgericht geplaatste neutraal witte plafondinbouwarmaturen en discrete wandarmaturen. Voor de speciale enscenering van belangrijke zones (trappen, inkomzone, lobbybalies, gangen) worden wandarmaturen met een neutraal witte kleurtemperatuur gebruikt. De railsystemen zijn bijzonder geschikt voor de lange gangen en hallen. Deze zijn flexibel in gebruik, aangezien snel een andere lichtsfeer kan worden gecreëerd door spots of pendelarmaturen te verwisselen.

Ontspannen in comfortabele hotelkamers

De heringerichte gangen weerspiegelen de inrichting en de sfeer van de ontvangsthal. De gasten gaan vergezeld van discrete plafond en wandlampen die voor indrukwekkende accenten zorgen, op weg naar de kamer/suite. Het naar boven en beneden gerichte licht van de wandarmaturen doet zelfs smalle gangen breder en hoger lijken. Verschillende kamers, verschillende inrichtingsstijlen en toch hetzelfde gevoel: huiselijk. De juiste verlichting draagt daar aan bij.

Beginnend met de basisverlichting met plafond(inbouw)armaturen tot de leeslampaan het bed. De juiste lichtsfeer is nodig opdat de gast in zijn kamer ongestoord kan ontspannen, werken en slapen. Dankzij de dimbare plafondinbouwlampen kunnen de gasten zelf bepalen hoe licht of donker ze hun kamer willen hebben. Stijlvolle wandlampen zorgen voor extra verlichting en gezelligheid. Ook aan het bed mag het licht niet ontbreken: Onze BEDSIDE-armaturen zijn hier bijzonder geschikt voor. De bed- en leeslampjes hebben niet alleen een elegant design, ze zijn ook nog eens innovatief en gebruiksvriendelijk. Dankzij de geïntegreerde USB-poort en smartphonehouder biedt de lamp een extra stukje moderniteit aan elke traditionele kamer.

Wellness voor jong en oud

Bij de bouw van het 16.000 m² grote wellnesspark werd aandacht besteed aan het evenwicht tussen natuur en menselijke leefomgeving. Niet alleen een nieuw zwembadlandschap en een bergmeer werden aangelegd, maar ook zonneterrassen en een natuurspa voor volwassenen. Het overdekte spagedeelte werd uitgebreid tot 4.000m² en er werd een bronnentuin met een aparte waterwereld voor kinderen toegevoegd. De natuurlijke kleuren en materialen springen ook in het oog in de overdekte wellnessruimten. Plafondinbouwarmaturen met een geschikte IP-waarde werpen niet alleen een ontspannend licht op de houten accenten, maar ze zorgen in combinatie met de warme kleuren van het hout en de terugkerende blauwtinten voor een buitengewone sfeer. Wandlampen in binnen- en buitenruimten bieden ook de mogelijkheid om accenten te zetten.

Let hierbij op de juiste IP-beschermingsklasse! Tip: Gebruik de filters binnen de zoekfunctie om alleen plafond(inbouw)armaturen weer te geven met een IP-beschermingsklasse van bijvoorbeeld > IP44.

UW PROJECT - ONZE ARMATUREN!


STERK PROJECT. STERKE PARTNER.

Bouwheer/architect/ontwerp:
Michael Fäßler Sonnenalp GmbH
en
binnenhuisarchitect Monika Hüttig

Locatie:
Sonnenalp Resort
Sonnenalp 1
87527 Ofterschwang

Ontwerp/Bouwtijd:
4-5 jaar

Alt Description

Elektrische installatie:
Elektro Kirsch GmbH
Thomas Welke (Elektrotechnikermeister)
Mittagstrasse 5
D-87527 Sonthofen

Lichtontwerp:
Ibinnenhuisarchitect Monika Hüttig en Elektro Kirsch

Projectleiding:
Dr. Anna-Maria Fäßler (hoteldirecteur) en binnenhuisarchitect Monika Hüttig


global.loading.alt_text
Wacht even...